Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگر مسائل منطقه ای از دستپاچگی امریکا در مسئله فلسطین می گوید که با اتخاذ تصمیمات شتابزده و احساسی تنها زوال اسرائیل را نزدیک تر می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ایلام بیدار، به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان نزدیک می شویم ماهی که جمعه آخر آن مصادف با روز جهانی قدس است، روزی که اهمیت ان امروزه بر کسی پوشیده نیست، روزی که تمام مسلمانان و آزادی خواهان جهان حمایت خود را از قدس شریف اعلام می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس شریف در نگاه وحیانی و اسلامی به دلیل وجود مسجدالاقصی از ارزش والا و اهمیت فوق العاده زیادی برخوردار است. قدس را با توجه به اهمیت جایگاهی که از آن برخوردار است، باید از شهرهای بسیار مهم و حساس جهان تلقی کرد، به گونه‌ای که در حال حاضر تبدیل به اساس منازعه میان رژیم غاصب اسرائیل از یک طرف و مسلمانان، بالاخص ساکنین و مالکین اصلی قدس و سرزمین های اشغالی از طرف دیگر شده است.

در همین راستا یکی از محورهایی که با روی کار آمدن دولت جدید امریکا بر روی قدس متمرکز شده ایجاد طرحی برای پایان دادن به مسئله فلسطین به هر قیمتی است و برای این کار به دنبال آن است تا با تشکیل اجماع به اهداف خود در این موضوع برسند اما واقعیت این تصمیمات با اقدامات روانی همچون انتقال دائم سفارت امریکا از تلاویو به قدس به موضوعات دیگری برمی گردد.

به همین منظور با دکتر "صارم شیراوند"، دکترای روابط بین الملل و تحلیلگر مسائل منطقه ای به مصاحبه نشستیم. وی در این مصاحبه از دستپاچگی امریکا در مسئله فلسطین می گوید که با اتخاذ تصمیمات شتابزده و احساسی تنها زوال اسرائیل را نزدیک تر می کند.

شیرواند معتقد است معامله قرن در واقع انتحار سیاسی است که فقط دامن امریکا، اسرائیل و متحدانشان را خواهد گرفت. در ادامه مصاحبه ایلام بیدار با دکتر "صارم شیراوند"، دکترای روابط بین الملل و تحلیلگر مسائل منطقه ای را در زیر با هم می خوانیم.

ایلام بیدار:: تلاش های اخیر امریکا برای به رسمیت شناختن اسرائیل را چگونه ارزیابی می کنید؟

شیراوند: در حقیقت عنصر اساسی و اولیه برای هر ملتی داشتن سرزمین مستقل است که رژیم صهیونیستی از این عنصر زیرساختی از همان ابتدا محروم بوده است. باید اذعان داشت که دولت تنها نهاد آشکار سیاسی بوده که ذاتا سرزمینی است و در عین حال بر روی قلمروخواهی و قلمرو سازی بسیار تاکید دارد.

رژیم صهیونیستی عناصر اصلی و مهم تشکیل یک کشور را نه تنها ندارد بلکه سالهاست که در تلاش است تا بتواند این مولفه ها را برای خود جعل نمایند و در این راه قدرت­های استعمارگر مخصوصا آمریکا و اروپا  بعد از اعلام رسمی مبنی بر تشکیل این رژیم در سال 1948 از هیچ کمک و همکاری دریغ ننموده­ اند.

در حقیقت رژیم اسراییل یک دولت استعماری  است که بدون داشتن هرگونه سرزمین و با سیاست های تشویقی یهودیان در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم در پی تشکیل یک دولت -  ملت با تکیه بر نژاد یهود بوده است و در عین حال در سرزمین­های اشغالی دو عمل قلمرو خواهی و قلمروسازی را توامان انجام می دهد.

دستپاچگی امریکا و اسرائیل در معامله قرن

شیراوند: باید دقت داشت که تلاش آمریکا و در رأس آن دونالد ترامپ برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسراییل و انتقال سفارت این کشور از تلاویو به قدس جهت مشروعیت بخشیدن به سلطه رژیم اسراییل و یا همان معامله قرن بر این منطقه است.­ محاسبات نشان دهنده این است که تصمیم ترامپ در نهایت به ضرر اسراییل است اما این رژیم بر تحقق این امر اصرار فراوان دارد و در عین حال روی این موضوع حساسیت خاص و فوق العاده ای دارد و در ارزیابی های خود به نحو دیگری مساله را می نگرد.

شیرانوند، خروج از یونسکو، توسعه شهرک سازی در همه مناطق قدس، مطرح کردن نقشه قدس بزرگ و ممنوعیت به کارگیری قدس غربی را از جمله عواقب برخی اقدامات اسراییل در خصوص قدس که ماهیتا تشنج آفرین هستند، ذکر کرد. علی رغم اینکه منافع اسراییل در وضعیت فعلی تشدید تنش با کشورهای عربی و اسلامی را ایجاب نمی­ کند اما فشارهای اسراییل در برهه اخیر برای پیشبرد قدرتهای جهانی در به رسمیت شناخته شدن قدس اشغالی به عنوان  پایتخت این رژیم متوقف نشده و در این زمینه شتابزده نیز عمل نموده است.

ایلام بیدار:: یعنی امریکا و اسرائیل در این قضیه شتابزده عمل می کنند، چرا؟

شیراوند: باید دقت داشت که در حقیقت تصمیم ترامپ برای تحقق چنین امری صلح و ثبات در منطقه را با چالش جدی مواجه می نماید چیزی که ظاهرا هم ترامپ و هم نتانیاهو از  آن غافل هستند و  چه اینکه این تنش  در صورت بروز و شعله ور شدن نمی تواند در حکم یک فرصت تاریخی برای اسراییل تلقی شود، چه اینکه اگر فرصتی تاریخی باشد از بعدی باید بدان نگریست که اسراییل را با پیچیدگی ها و چالش هایی اساسی روبرو نماید.

معامله قرن و انتحار سیاسی 

با نگاهی به وضعیت کنونی متوجه خواهیم شد که تصمیم انتقال پایتخت از تل­اویو به قدس اشغالی عملا به نفع رژیم اسراییل نخواهد بود چرا که منجر به تقویت مواضع قدرت­های منطقه­ای مخالف این رژیم و در راس آن جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت و گروهای شیعه همراه آنان و نیز حزب الله می شود و نیز پشتوانه برای ادعاهای برخی گروه­های مسلح و بنیادگرا و تروریستی درباره حفاظت از مقدسات دینی و مقابله با اشغالگری و قدرت­های حامی آن خواهد بود و این معنایی جز بازخیزی تروریسم منطقه­ ای و تشدید آتش آن نخواهد داشت.

علام تصمیم انتقال سفارت به قدس توسط ترامپ بیشتر به یک انتحار سیاسی و به یک اشتباه محاسباتی بزرگ شباهت دارد تا یک تصمیم استراتژیک، چرا که آمریکا در پروژه­های مختلفی در منطقه با شکست مواجه شده است.

به موضوع خوبی اشاره کردید، ارزیابی شما از تقابل جریان عبری - غربی - عربی در مقابل جریان مقاومت  در مسئله فلسطین چیست؟

شیراوند: در پروژه داعش و تلاش برای تشکیل یک حاکمیت سرزمینی تحت سیطره این گروه تروریستی و تهدید ایران و شکستن کمر محور مقاومت ناتوان ماند، در پروژه استقلال اقلیم اگرچه آشکارا از خود واکنشی نشان نداد اما در اسراییل به نیابت از متحد استراتژیک خود این نقش را به خوبی ایفا نمود که باز با شکست مواجه شد و در عرصه های دیگر هم امریکا در سیاست های خود در منطقه عملا موفقیتی نداشته و در مقابل ایران به تثبت موقعیت خود فکر می کند.

نقش محوری جریان مقاومت در مسئله فلسطین

نتیجه این روند و تقابل با تروریسم بین ­المللی و تلاش برای نابودی آن و شکست سیاست­های محور عبری- غربی – عربی در سوریه و عراق و ایفای نقش اساسی و محوری توسط ایران در این دو کشور برای مبارزه با تروریسم توازن قوا را در منطقه به نفع محور مقاومت به هم زده است، این همان چیزی است که آمریکا نمی پسندد و لذا تلاش می کند که یک استراتژی را انتخاب نماید که بتواند این معادلات را بر هم بزند و برای همین به دنبال معامله قرن هستند.

براین اساس این بازیگر در عرصه بین­ المللی بر روی نکاتی دست گذاشته است همه آنها نشان از این مدعا دارد، در حقیقت نکته قابل توجه این است که استراتژی امریکا بیشتر تدافعی است و همان طور که بیان شد در پی آن است  که از روند رو به افزایش قدرت ایران در منطقه به هر طریق ممکن ممانعت به عمل آورده و محور مقاومت به شدت تضعیف شود و در عین حال محور عربی- عبری را تقویت نماید که در حال فروپاشی است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۸۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه: از تمام ابزارها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) در گامبیا اعلام کرد که آنکارا پذیرش و حمایت فزاینده از فلسطین از طرف کشورهای دیگر را برای اسراییل مضر می داند و آمادگی خود را برای به کارگیری تمام امکانات ممکن به منظور اعمال فشار به اسراییل را اعلام می‌کند.

وی دراین‌باره گفت: مردم ما از این اجلاس انتظار نتایج ملموسی دارند. به رسمیت شناختن فلسطین از سوی دولت های بیشتری ضربه مهمی به اسرائیل وارد می کند. علاوه بر این، ما باید تمام تلاش خود را برای تضمین عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل انجام دهیم.

فیدان با تاکید بر تصمیم آنکارا در اول ماه مه برای حمایت از اقدام قانونی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دادگاه کیفری بین‌المللی، تاکید کرد که ترکیه از همه کانال‌های دیپلماتیک برای اطمینان از مواجهه اسرائیل با عواقب استفاده خواهد کرد.

در همین زمینه، ییلماز تونچ، وزیر دادگستری ترکیه، روز شنبه از کریم خان دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) خواست تا تحقیقات درباره جنایات «اسرائیل» در غزه را تکمیل کند.

وی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: ناکامی [کریم خان] دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در تکمیل تحقیقات و طرح شکایت علیه جنایات علیه بشریت ارتکابی در فلسطین، باعث تشدید فاجعه غزه و تداوم کشتار کودکان می‌شود. تاخیر در این پرونده مهاجمان اسرائیلی را تشویق می‌کند، اعتبار حقوق بین‌الملل را از بین می‌برد و دیوان کیفری بین‌المللی را خنثی می‌کند.

پنج‌شنبه گذشته پس از ادعای تل‌آویو مبنی بر اینکه آنکارا نیز مانع دسترسی کشورهای ثالث به بنادر ترکیه جهت تجارت با اسراییل شده است، ترکیه روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی به طور کامل به حالت تعلیق درآورد.

بلومبرگ به نقل از دو مقام ترکیه‌ای آگاه به امور مدعی شد که تمام صادرات و واردات ترکیه به مقصد و از مبدا اسراییل، تعلیق شده است.

یسرائیل کاتز، وزیر خارجه صهیونیست‌ها به طور جداگانه مدعی شد که آنکارا همچنین اقدام به ممانعت از واردات و صادرات مرتبط با اسراییل در بنادر ترکیه کرده است. وی با متهم کردن آنکارا به نقض توافقات تجاری با تل‌آویو، گفت که به «وزارت خارجه اسراییل دستور داده است تا با تمرکز بر سایر کشورها، به‌دنبال جایگزین باشند.»

وزیر خارجه صهیونیست‌ها درباره اینکه کدام بنادر ترکیه از مراودات تجاری با تل‌آویو ممانعت به عمل آورده‌اند، شفاف‌سازی نکرد. به گفته یک منبع دیپلماتیک به المانیتور، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حال حاضر تاثیرات تصمیم ترکیه درباره توقف صادرات را تایید کرده است.

ترکیه در ماه آوریل اعلام کرد این کشور تا زمان اعلام آتش‌بس در نوار غزه، صادرات طیف گسترده‌ای از محصولات خود را به اسراییل محدود خواهد کرد. براساس اعلام وزارت تجارت ترکیه، این محدودیت ۵۴ محصول مختلف شامل آهن، سنگ مرمر، فولاد، سیمان، آلومینیوم، آجر، کود شیمیایی، تجهیزات ساختمانی و همچنین سوخت موشک و هواپیما را شامل می‌شود.

کد خبر 6096800

دیگر خبرها

  • اسرائیل جرأت نشان دادن خسارت عملیات ایران را نداشت
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد
  • ترکیه: مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود
  • ترکیه: از تمام ابزارها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • اسرائیل و حماس به توافق آتش بس نزدیک شدند+ جزئیات/ هشدار درباره راه افتادن حمام خون در رفح/شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافت
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌ها ممنوع
  • دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شد